Roeien van Altena (DE) tot Altena (NL)

1 mei 2019, 18:43


Lokaal Nieuws

ALTENA – Voortgekomen uit een van de icoon projecten voor de nieuwe gemeente Altena staat er een bijzondere reis gepland voor een groep enthousiaste leerlingen van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg.

Momenteel bouwen zij druk aan een eigen St. Ayles Skiff die vergezeld door een paar bijzondere sluitstenen voor de nieuwe gemeente Altena een bijzonder reis gaat maken. Namelijk een naar Altena, in Duitsland wel te verstaan.

Vanaf daar zal vanaf 31 mei een zeer uitdagende roeitocht volgen naar ons eigen Altena om uiteindelijk aan te komen op vrijdag 7 juni. Gevolgd door het moederschip ‘Terra Nova’, waar de roeiers ook op slapen, volgt een sponsorwedstrijd voor EDUkans over de laatste kilometers. Ruim 400 leerlingen nemen het op ludieke wijze op tegen de roeiers om als eerste over de finish te komen.

Altena TV volgt deze bijzondere reis ook vanuit Altena in Duitsland

Altena TV volgt de roeiers en alle activiteiten in beide Altena’s en tijdens de ambitieuze roeitocht. De sluitstenen voor Altena komen ongetwijfeld aan op plaats van bestemming geholpen door wat invloeden vanuit het Duitse Altena.