Onwel door bootbrand Biesbosch blijkt koolmonoxidevergiftiging

29 april 2019, 16:24


Hulpdiensten

HANK/BIESBOSCH – Afgelopen zaterdag zijn 7 personen onwel geworden doordat een brandende barbecue als kachel werd gebruikt in de kajuit van een boot.

In eerste instantie leek het of de personen door het inademen van rook klachten hadden gekregen, als snel bleek de oorzaak hiervan een koolmonoxidevergiftiging. ‘Hierbij besefte ze niet dat dit levensgevaarlijk is in een afgesloten ruimte’ aldus de teamleider van brandweer Made. In eerste instantie werd de brandweer opgeroepen voor het vervoer over het water van de slachtoffers. In eerste instantie was de melding onwel wording door het inademen van rook, bij aankomst bleek dit dus koolmonoxidevergiftiging.

De druk van het toerisme in de Biesbosch neemt toe, dit zorgt ook voor meer inzet van de brandweerboot. Niet zozeer voor brand maar steeds vaker voor dit soort hulpverleningen.