Ondanks het weer een geslaagde Koningsdag in Altena

28 april 2019, 10:14


Lokaal Nieuws

ALTENA – In alle 21 kernen van de gemeente Altena werd zaterdag uitgebreid Koningsdag gevierd. Al vroeg stonden de oranjeverenigingen in Altena klaar voor de viering van Koningsdag met heel veel activiteiten op het programma.

Van een dorpsontbijt in Babyloniënbroek tot lasergamen in het speelbos van Dussen. Wijk en Aalburg genoot van een groots opgezette markt. In Woudrichem genoten de ouderen van een muzikale middag. Het weer en met name de regen gooide hier en daar nog wel roet in het eten. Zo werd de traditionele rommelmarkt in Nieuwendijk vanwege de regen verplaatst naar sporthal de Iris. Meerdere buitenactiviteiten in de diverse kernen hadden met name ochtend last van de regen.


In Wijk en Aalburg was de animo voor de fietstocht wat minder en zijn slechts vijf deelnemers op weg gegaan. In d’Alburcht waren echter volop activiteiten en hier was het wel druk. Ook op tal van andere plaatsen in Altena waren volop activiteiten en met name in de diverse feesttenten werd de verjaardag van de koning nog lang gevierd. Alle oranjeverenigingen in Altena hadden dus weer een mooi programma weten neer te zetten voor jong en oud.