Gemeente voert watertoeristenbelasting geleidelijk in

28 april 2019, 10:22


Lokaal Nieuws

ALTENA – De gemeente Altena heft dit jaar voor het eerst de watertoeristenbelasting en zal dit geleidelijk invoeren. Dit om ondernemers niet in de problemen te brengen.

De toeristenbelasting voor watertoerisme zorgde eind vorig jaar voor veel discussie. Deze belasting bestond al in de voormalige gemeente Woudrichem, maar nog niet in de voormalige gemeenten Aalburg en Werkendam. De belasting zou worden verrekend met de exploitanten van de havens.?Die moeten het benodigde bedrag van 1,18 euro per nacht doorberekenen in hun factuur voor het liggeld. Probleem is echter dat die facturen voor 2019 al lang verstuurd waren, eind vorig jaar.

De gemeente Altena heeft nu besloten dat vaste ligplaatshouders pas volgend jaar deze belasting gaan betalen. Mensen van buiten de gemeente die hun vaartuig hier een of meerdere nachten aanmeren, moeten dit jaar al wel betalen. Intussen wordt ook een manier gezocht om vast te stellen hoe lang een vaartuig aangemeerd ligt. Want ook dat is een probleem.