ANV en Progressief Altena creëren samen fleurige linten

26 april 2019, 14:29


Lokaal Nieuws

BABYLONIENBROEK – In Babyloniënbroek reikte de Agrarische Natuurvereniging Altena-Biesbosch afgelopen donderdag gratis bloemenzaad uit aan particulieren en boeren die hun tuintjes en akkerranden willen inzaaien met een bloemenpracht.

In de woonwijken, de landbouwgronden en zelfs op de industrieterreinen is veel meer mogelijk dan nu het geval is. Gezamenlijk willen we Altena dooraderen met prachtige bijen- en bloemenlinten die niet alleen de biodiversiteit en voedselproductie ondersteunen, maar bijvoorbeeld ook een prachtig decor vormen voor de vele recreatieve routes. Herinneren we ons het jaar van vGogh nog? Hoeveel mensen hebben toen langs die kilometers zonnebloemen gereden? Een ware bron van ontspanning en geluk!

Dat de waardering voor een bloemrijk Altena onder de mensen groot is, liet de enorme toestroom wel zien. Vanuit alle hoeken van het eiland kwamen mensen voor een praatje, koffie met koek, maar bovenal een zakje bloemzaad met uitleg hoe dit zo goed mogelijk kan zorgen voor een fleurige tuin. Voor Progressief Altena wederom een steun in de rug om in de gemeente Altena te blijven inzetten voor natuur inclusief wonen en werken.