Provincie Noord-Brabant één van de bezwaarmakers Op ’t Loev

25 april 2019, 23:06


Lokaal Nieuws

WOUDRICHEM – De provincie Noord-Brabant blijkt één van de vier partijen te zijn die in beroep gaat tegen de aanleg van woonwijk Op ’t Loev in Woudrichem.

De provincie vindt dat het bouwen van 53 huurwoningen en 47 koopwoningen naast het water in strijd is met de bescherming van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ook Korenmolen Nooit Gedagt is in beroep gegaan. De provincie gaat niet alleen in beroep, maar zorgt ook dat het project voorlopig is stilgelegd. Dat kan door een zogenoemde voorlopige voorziening aan te vragen. Daarmee wordt een plan direct stilgelegd.

Op 9 mei horen de partijen of het werk intussen mag worden voortgezet. Projectontwikkelaar Bouwlinie, dochterbedrijf van woningbouwcorporatie Woonlinie, liet eerder deze maand al weten te verwachten dat de planning zeker zeven maanden tot een jaar vertraagd is door de procedure.