Pontje Steur: Start 19e vaarseizoen op Koningsdag 2019

23 april 2019, 14:28


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Op Koningsdag, zaterdag 27 april, gaat het vaarseizoen van Pontje Steur weer van start. Wandelaars en fietsers kunnen vanaf 10.00 uur die dag weer gebruik maken van het pontje dat vaart in de Biesbosch tussen Draepkilweg en ’t Kooike.

Pontje Steur vaart dit jaar voor het 19e seizoen en brengt elk jaar weer meer fietsers en voetgangers naar de overkant van het Steurgat. De vrijwillige pontschippers geven graag informatie over de Biesbosch en alles wat er in de nabije omgeving te zien en te doen is. Reden genoeg voor elke recreant om zijn wandel- of fietstocht ook via het pontje te laten lopen, om zo zelf deze plekjes te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van een overtocht waarop de Biesbosch zich op z’n mooist laat zien.

Vanaf de start, tot eind september vaart het pontje tijdens de weekenden en op feestdagen van 10.00 – 18.00 uur. Op 30 en 31 mei (Hemelvaartsdag) wordt extra gevaren. In juni, juli, augustus en september wordt alle dagen gevaren, eveneens van 10.00 – 18.00 uur.

Meer informatie over Pontje Steur is te vinden op biesboschlinie.nl en www.voetveren.nl. De VVV Altena Biesbosch in de regio geeft u graag nadere informatie.