Grote controle in de Biesbosch tijdens Paasweekend

23 april 2019, 19:39


Hulpdiensten

BIESBOSCH – Afgelopen paasweekend hebben 32 handhavers van verschillende overheden en diensten in Noord-Brabant en Zuid-Holland de Biesbosch doorkruist om te zien of bezoekers zich aan de regels hielden.

Deze controles worden vaker georganiseerd en hier zijn onder meer Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en de politie bij betrokken. Het begin van het toeristenseizoen was een ideaal moment om zo’n actie op touw te zetten. Het doel van de actie was vooral om de mensen te laten zien dat er toezicht is, aldus Staatsbosbeheer.

Een man met een tapijtpython was het meest opmerkelijke feit dat geconstateerd werd bij de grootscheepse controle. Er wordt nog uitgezocht of hij in overtreding was. Alles bij elkaar werden er 21 processen verbaal uitgeschreven en 18 waarschuwingen uitgedeeld.