Internationaal goud voor Lars de Kooter

22 april 2019, 23:19


Sport Nieuws

WERKENDAM – Een kleine groep zwemmers van de Biesboschzwemmers hebben het afgelopen weekend deelgenomen aan de Antwerp International Youth Swimming Cup 2019.

Deze wedstrijd werd voor de 28e keer georganiseerd. Namens de Werkendamse zwemvereniging kwamen vijf zwemmers aan de start en zij waren goed voor 16 starts. Lars de Kooter wist eremetaal te veroveren.

Lars had een druk weekend in Antwerpen en liet vooral de tweede dag mooie resultaten zien. Het weekend begon met deelname aan de 100 vrije slag, 200 wisselslag, 50 schoolslag en 200 vrije slag. Vooral op de langere afstanden liet Lars goede resultaten zien. Op de 50 schoolslag wist Lars bij de 11 en 12 jarigen vierde te worden. Op de tweede dag startte Lars met de 400 vrije slag en wist hij maar enkele seconden boven zijn persoonlijk record uit het 25 meter bad te finishen. De middag begon met de 100 meter schoolslag en hierop wist Lars zijn persoonlijk record met drie seconden aan te scherpen en stond hij voorlopig eerste. De serie na Lars kwam nog één concurrent aan de start en hij wist niet aan de tijd van Lars te komen en mocht Lars dus een gouden medaille op halen. Het afsluitende nummers voor Lars, de 50 vrije slag, leverde ook nog een persoonlijk record op van ruim zes tienden van een seconde.

Mandy Swart en Romée van Rossem kwamen beide drie keer aan de start. Mandy zwom 100 en 200 vrije slag en 50 schoolslag. Op de vrije slag nummers was ze sneller dan haar snelste tijden. De 50 schoolslag zwom Mandy voor het eerst in een 50 meterbad. Romée zwom 100 en 200 rugslag en 50 vrije slag. Op de 50 ‘vrij’ en 100 ‘rug’ wist Romée haar tijden aan te scherpen. Op de vrije slag haalde Romée twee seconden van haar tijd en op de 100 rugslag was ze ruim vijf seconden sneller dan ooit. De 200 rugslag zwom Romée voor de eerste keer in langbad en ze wist de vier banen binnen de drie minuten af te leggen.

Hannah Vink en Jansje de Ridder waren net als Lars debutant op een internationale wedstrijd en beide zwommen sprint nummers. Hannah zwom de 50 rug- en vrije slag en Jansje de 50 vrije slag. Beide waren op de 50 ‘vrij’ sneller dan hun inschrijftijden uit het 25 meter bad en mochten dus terug kijken op een geslaagde wedstrijd.

De komende tijd staan er nog enkele wedstrijden in het zwembad op het programma en in de zomer maanden zullen enkele zwemmers deelnemen aan de diverse open water wedstrijden met als afsluiting de eigen wedstrijd op 14 september.