Het 47e Jazzfestival Gorinchem is weer in aantocht

21 april 2019, 16:10


Regio Info

GORINCHEM – Op 10, 11 en 12 mei presenteert het oudste drie-daags evenement weer veel jazzmuziek binnen de oude veste! Normaal is dit het derde weekend in april, maar wordt ivm de late Pasen eenmalig verschoven naar de tweede week van mei.

Bijzonder is dit jaar de Night Jazz Cruise op zaterdagavond 11 mei. Dit is het enige evenement met entree kosten, € 25,= per persoon. Na afvaart 19:00 van de Zilvermeeuw II wordt u aan boord begroet door twee gerenommeerde orkesten, de Lamarotte Jazzband en The Two Tones Swingband. Dat wordt dus een groots jazzfeest op de Gorcumse Mississippi – de Maas, Beneden en Boven Merwede. Kaarten voor dit unieke gebeuren zijn verkrijgbaar bij Primera-Arkelstraat en de promo-caravan in de Arkelstraat. Mits nog voorradig om 18:45 ook aan de boot.

Vrijdag 10 mei start het Jazzfestival met de Jazzkroegentocht, waarbij in diverse Horeca bedrijven u gratis livejazz wordt aangeboden van ca. 21:30 tot 02:00 . Wij tippen hierbij Daddys to the Resque (Rest. De Beren) , Spectacles Jazzband (Grandcafé ’t Gelagh) en de Revival Jazzband met o.a. Nikita Pellencau, deelneemster aan de Voice of Holland ’17 (PAVLOV).

Zaterdag 11 mei wordt u gewekt door drie looporkesten in het centrum: Time Out Brazzband, Mardi Gras Jazzband en het jeugdige Mom’s Kitchen Jazzband. Het festival staat toch deels in het teken van de Jeugd.

Ook zondag 12 mei staat er veel muzikaal spektakel op het programma. Alle informatie is te vinden op www.gorcumjazz.nl.