Arno Bouman wil geen particuliere beleggers in nieuwbouwwoningen

19 april 2019, 18:55


Lokaal Nieuws

ALTENA – CDA-raadslid Arno Bouman van de gemeente Altena heeft vragen gesteld aan het college over de opkoop van nieuwbouwwoningen in Sleeuwijk door een particuliere belegger.

In Sleeuwijk worden binnen het nieuwbouwplan Het Nieuwe Fort II 30 koopwoningen, onderverdeeld in achttien rijwoningen en twaalf tweekappers, gebouwd. Ontwikkelaar Reuvers Bouw en Ontwikkeling meldt via Facebook dat meerdere van deze woningen opgekocht zijn door een particuliere belegger, die de woningen wil verhuren.

Bouman vraagt het college daarom aandacht voor de situatie van starters en senioren op de woningmarkt in Altena. Hij wil weten of vooraf afspraken met de projectontwikkelaar zijn gemaakt die voorkomen dat starters op de koopmarkt onvoldoende aan bod komen. Hij wil tegengaan dat beleggers nieuwe huizen opkopen.