ChristenUnie Altena: “Kan het grote hart in Sleeuwijk gered worden?”

17 april 2019, 18:25


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Als het aan de ChristenUnie ligt, blijft het grote hart in Sleeuwijk staan. Een verliefde inwoner van Sleeuwijk plaatste het hart in februari om er zijn vriendin mee ten huwelijk te vragen.

In een brief aan het college vraagt de partij of het kunstwerk ‘gered’ kan worden, ondanks het feit dat het eigenlijk niet in het park de IJsbaan mag staan omdat er geen vergunning voor was aangevraagd. Als het hart niet kan blijven staan, hoopt de ChristenUnie dat elders in de gemeente een plek is te vinden.

Eerder pleitte ook een inwoner van Sleeuwijk al om het hart als een geschenk te aanvaarden. Het college van Altena heeft nog niet gereageerd op de suggesties van de inwoner of de ChristenUnie om het hart te houden. Wel wil het college in gesprek met de kunstenaar.