Kyara Mikhout loopt 25 kilometer voor het KWF

15 april 2019, 19:00


Lokaal Nieuws

ALTENA – De 12-jarige Kyara bereidt zich voor op de vijftiende editie van de Kippenloop in de omgeving van Katwijk aan Zee met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF.

De Kippenloop is een groot wandelevenement waar wel duizenden deelnemers uit heel het land en zelfs omringende landen meedoen. De opbrengst van de Kippenloop gaat naar de KWF Kankerbestrijding voor 2 wetenschappelijke onderzoeksprojecten: Afkickstrategie voor medicijnverslaafde kankercellen en vaccins ter behandeling en preventie van kanker.

Op 25 september 2003 werd haar zusje Daimy Mikhout geboren. Toen ze 5 maanden oud was ontdekten ze een hersentumor bij haar. Na een zware operatie volgden er vele en zware chemokuren. Helaas heeft Daimy de strijd tegen kanker niet kunnen winnen en overleed zij op 4 juni 2005. Ook haar opa, Cees Mikhout kreeg kanker en overleed in 2011.

Kyara steunen? Kijk op haar persoonlijke actiepagina.