Wethouder Jorritsma onthult de levensboom

12 april 2019, 17:37


Regio Info

GENDEREN – Op donderdag 11 april heeft wethouder Paula Jorritsma de ‘Levensboom’, of regenboogboom zoals Jorritsma de boom ook noemde, op het plantsoen voor de hervormde kerk in Genderen onthuld.

De ‘Levensboom’ is een kunstwerk van kunstenaar Richard van de Koppel. Het is ongeveer 3,5 meter hoog, weergeeft een boom met een kleurrijke bol in de takken en staat symbool voor ‘liberaal dorp’ Genderen. Het onderste deel is de stam, het bovenste deel is een bolvorm die volgeplakt is met maar liefst 15.000 kleurrijke mozaïektegeltjes.

Al vanaf 2014 zijn er gesprekken gevoerd tussen Van der Koppel, de voormalige gemeente Aalburg en de dorpsraad van Genderen voor dit kunstwerk. Afgelopen februari werd het kunstwerk al geplaatst, maar toen was het nog ingepakt, wachtende op de onthulling.