Lezing Vrienden van het Biesbosch Museumeiland

5 april 2019, 06:10


Regio Info

WERKENDAM – De vereniging vrienden van het Biesbosch Museumeiland houdt woensdag 10 april vanaf 19.30 uur haar ledenvergadering in het museum. Op de agenda staan de jaarstukken en bestuursverkiezingen.

Aansluitend geeft Jacques van der Neut een lezing over 25 jaar Nationaal Park de Biesbosch. Van der Neut is boswachter en kent het gebied op zijn duimpje. De vereniging Vrienden van het Biesbosch Museumeiland vormt een netwerk biesboschvrienden die jaarlijks het museum steunt. Zo wordt het onderhoud van het buitenmuseum de Pannenkoek bekostigd. Verder hebben de vrienden in het afgelopen jaar een financiële bijdrage geleverd aan het digitaliseren van dia’s en het vertalen van teksten in het Duits, Engels en Frans. Ook heeft zij bijgedragen aan het achterhalen van de herkomst van foto’s.

Lid worden van de Vrienden kan al vanaf 25 euro; daarvoor mag het hele jaar door onbeperkt een bezoek gebracht worden aan het Biesbosch Museumeiland. Ook worden speciale uitstapjes en interessante lezingen gehouden voor de vrienden. Verder worden vrienden regelmatig uitgenodigd om openingen van nieuwe exposities in het museum bij te wonen. Zo werd in 2018 uitleg gegeven over het archief en de digitale collectie van het museum en de Huib den Tuinder bibliotheek; in het najaar gaf Marco de Paauw een fotoworkshop in de Biesbosch. Meer informatie over de Vrienden is te vinden op de website van het Biesbosch Museumeiland. Aanmelden kan via vrienden@biesboschmuseumeiland.nl.