Installatie van Jongerenraad Going4Altena

29 maart 2019, 12:06


Lokaal Nieuws

ALMKERK – Burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Altena beëdigt op dinsdag 2 april de leden van de Jongerenraad Going4Altena. Dit gebeurt even na 20.00 uur tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Daarmee is de installatie van de jongerenraad een feit.

Als ‘icoonproject’ ging in 2016 de Jongerenraad Going4OneAltena van start. Uiteindelijk sloten hier ruim 18 jongeren uit de diverse kernen van Altena aan om de belangen van specifiek de jongeren te behartigen en een stem te geven bij de lokale politiek. Het project werd gedurende de experimenteerperiode een succes.

De raad stemt 2 april dan ook in met het instellen van de jongerenraad Going4Altena met ingang van 1 januari 2019. De Jongerenraad is daarmee een adviesorgaan voor het gemeentebestuur.