Roland van Vugt neemt afscheid als Statenlid van Brabant

27 maart 2019, 21:36


Lokaal Nieuws

DEN BOSCH – Woensdag nam Roland van Vugt afscheid als Lid van Provinciale Staten, het Brabantse parlement. Van Vugt, afkomstig uit Andel, was tien jaar Statenlid voor het CDA. Hij werd op 2 oktober 2009 geïnstalleerd.

In het Brabantse parlement vertegenwoordigde Van Vugt de regio Altena en was hij namens het CDA woordvoerder op o.a. de onderwerpen energie en wonen. Renze Bergsma, oud-wethouder in Woudrichem, neemt het stokje van Van Vugt over en keert morgen terug in de Brabantse Staten. Van Vugt blijft politiek actief. Sinds 22 januari van dit jaar is hij wethouder in de gemeente Altena.

Van Vugt over zijn tijd als Statenlid: “Het was een grote eer om Altena tien jaar lang te mogen vertegenwoordigen in het Brabantse Provinciehuis. We hebben veel voor onze regio kunnen bereiken en daar ben ik ongelooflijk trots op. Neem bijvoorbeeld de rotonde die de horrorkruising N322/Hoge Maasdijk bij Andel gaat vervangen, waardoor de verkeersveiligheid voor m.n. fietsers verbetert. Of de aandacht voor de Merwedebrug, A27, het Biesbosch Museum en de restauratie van de toren in Uitwijk. Stuk voor stuk belangrijke thema’s. Ik kijk terug op een mooie tijd, in een geweldig team en bedank alle kiezers die mij hun stem en vertrouwen gaven. Ik blijf me voor hen inzetten.”