Achterban Kozakken Boys brengt 5.589 euro bij elkaar voor de clubkas

27 maart 2019, 07:09


Sport Nieuws

WERKENDAM – Een mooie opsteker voor Kozakken Boys uit Werkendam. Dankzij de achterban kwam er in 2018, 5.589 euro extra binnen in de clubkas.

Deze achterban steunt Kozakken Boys namelijk door specifiek voor deze vereniging mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder lot waarmee zij meespelen, gaat direct naar de clubkas. In Nederland genereren enkele duizenden clubs, verenigingen en stichtingen via de VriendenLoterij extra inkomsten. Zij dragen daarmee bij aan gezondheid en welzijn in hun eigen regio. Dit jaar is er een recordopbrengst van ruim 5,8 miljoen euro uitgekeerd. Opbrengsten worden zoal besteed aan een nieuw trainingsveld, een opknapbeurt van een clubhuis en hulp aan jong en oud in de regio.

De VriendenLoterij is hierdoor een structurele financier voor veel organisaties. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn, kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs.