Mysterieus hart in Sleeuwijk

25 maart 2019, 15:05


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Al een paar weken staat er langs de oude ijsbaan in Sleeuwijk een groot ijzeren hart. Het houdt de gemoederen bezig, want waarom staat het daar ineens?

Het 3,5 meter hoge hart is gebruikt voor een huwelijksaanzoek van Leon aan zijn geliefde Asya. Meer dan een half jaar werkte Leon aan het hart met dat ene doel, het ja-woord van Asya. Maar het hart zal binnenkort verdwijnen, want er is geen vergunning aangevraagd door Leon. Sommige Sleeuwijkers willen het hart behouden op de plek waar het nu staat, weer anderen vinden het mooier op de rotonde als je Sleeuwijk binnen rijdt. En zoals altijd bij kunst zijn er ook mensen die het niet mooi vinden.

Leon weet nog niet wat hij met het zware ijzeren gevaarte aan moet, maar hij is ervan overtuigd dat er een mooie definitieve locatie voor gevonden zal worden.