Wisselvallig ACKC speelt gelijk

24 maart 2019, 19:22


Sport Nieuws

ALMKERK – De ACKC/Bakertilly formatie ging afgelopen zaterdag op bezoek bij Luno in Linschoten.

In de eerste helft kon ACKC geleidelijk aan een kleine voorsprong opbouwen van 5-8 had ook duidelijk het betere spel. In de eindfase eerste helft miste Wietze de Vries zijn 2e stip in de eerste helft, maar kon ACKC toch vrij eenvoudig via Sabine Meerman en Dieke de Cloe een 7-11 voorsprong bewerkstelligen bij rust.

De tweede helft kreeg een heel ander spelverloop, nadat eerst ACKC de voorsprong had uitgebouwd naar 8-13 leek ACKC lamgeslagen en zag de tegenstanders terugkomen naar 13-13. Het werd een spannend slot, zeker toen de stand 17-14 werd. Coach den Hartog paste wat omzettingen en wissels toe en ACKC vocht zich de laatste zeven minuten terug naar 17-17. In de slotfase scoorde ACKC nog, maar volgens de scheidsrechter op het moment dat hij affloot. ACKC speelt komende zaterdag zijn laatste competitiewedstrijd. Koploper Tiel’72 is de tegenstander en kan dan officieel kampioen worden.