Voorlopige uitslag Provinciale Staten verkiezingen

21 maart 2019, 05:56


Lokaal Nieuws

ALTENA – Vannacht zijn de voorlopige uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen bekendgemaakt. Vrijdag 22 maart maakt het Centraal Stembureau de definitieve uitslag, inclusief voorkeursstemmen en restzetels bekend.

In Noord-Brabant zijn 95,8% van de stemmen geteld. In Altena hebben 56,9% van de mensen een stem uitgebracht voor de Provinciale Staten. Op basis van deze voorlopige uitslag zijn de meeste stemmen in Altena uitgebracht op de ChristenUnie-SGP(26,2%) gevolgd door het CDA(22,3%). Forum voor Democratie mocht rekenen op 14,5% van de stemmen.

Voor de zetelverdeling in Noord-Brabant lijken de stemmers uit Altena geen grote invloed te hebben. De VVD blijft met 10 zetels de grootste partij gevolgd door Forum voor Democratie. Het CDA verliest 1 zetel en komt daarmee op 8 uit.

Voor de volledige uitslag klikt u hier. De uitslag van de Waterschapsverkiezingen wordt in de loop van de dag verwacht.

Stemmen op partijniveau Altena