Forum van Democratie wint ook in Altena

21 maart 2019, 11:04


Lokaal Nieuws

ALTENA – De inwoners van de gemeente Altena stemmen redelijk stabiel op ChristenUnie-SGP en CDA. Wel verliezen beide partijen iets ten opzichte van 2015. De opkomst was 56,9 procent. De grote winnaar is Forum van Democratie en kreeg 14,5 procent van de stemmen.

De meeste stemmen gingen in Altena naar de ChristenUnie-SGP (26,2%), gevolgd door het CDA (22,3%). Altena beweegt in verhouding niet mee met de landelijke trend. Landelijk wint Forum van de Democratie fors, in Altena komt Forum voor Democratie op een derde plaats. Kandidaat voor de Provinciale Staten, Renze Bergsma van het CDA, lijkt terug te keren als statenlid na zijn wethouderspost in de gemeente Woudrichem. De partij wist 8 zetels te bemachtigen.

Bij de vorige verkiezingen in 2015 kreeg in de gemeente Werkendam de ChristenUnie-SGP met 27,6 procent de meeste stemmen. In de gemeente Aalburg was diezelfde ChristenUnie-SGP de grootste maar dan met maar liefst 42,5 procent van de stemmen. In de gemeente Woudrichem kreeg het CDA in 2015 de meeste stemmen. Zij behaalde toen 33,6 procent van de stemmen. In totaal was de opkomst bij de vorige provinciale verkiezingen 51,7 procent.