Stichting Powerhouse Sport viert 25-jarig jubileum

19 maart 2019, 16:46


Regio Info

HANK – Wat is de overeenkomst tussen acrogymen, turnen, freerunnen, (rolstoel)dansen en twirlen? Al deze sporten zijn te zien op 13 april in ’t Uivernest te Hank tijdens Sports meets Music.

Stichting Powerhouse Sport bestaat dit jaar 25 jaar. Om dit jubileumjaar te vieren, heeft de stichting brassband Oefening en Uitspanning benaderd om samen een concert te geven. Want ondanks dat muziek en sport mijlenver uit elkaar lijken te liggen, hebben ze verrassend veel overeenkomsten. Op 13 april willen ze laten zien en horen wat deze overeenkomsten zijn. Er zijn unieke combinaties gevormd, waardoor duidelijk wordt dat muziek en sport elkaar echt kunnen aanvullen. Muziek en sport roepen allebei emotie op, en wanneer ze samenkomen wordt dit alleen maar versterkt!

Alle sporters die meedoen komen uit de regio, hierdoor is dit ook een uitgelezen kans om te zien wat voor sportmogelijkheden deze regio biedt. Wist u bijvoorbeeld dat top rolstoeldanser Anouk van Zandvliet uit Nederhemert komt, de Zuilichemse Marit van Herp op het hoogste niveau sport bij Topturnen Zuid en de acrogymnasten dat doen bij Turnschool Alianza in Waalwijk? Overigens zullen de turntoestellen deze dag beschikbaar gesteld worden door DGV – Dussen. Naast de verschillende sportdisciplines, is er ook nog een muzikale gast: zangeres Sara Bax zal een aantal nummers zingen, begeleid door Oefening en Uitspanning. Zij studeert momenteel Muziektheater (met hoofdvak zang) aan het conservatorium van ArtEZ in Arnhem.

Brassband Oefening en Uitspanning is ook geen onbekende in de regio. De band uit Wijk en Aalburg behoort al jaren tot de top van Nederland en is momenteel, na het winnen van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, zelfs wereldkampioen in de eerste divisie. Daarnaast geeft O&U ook regelmatig verrassende concerten: denk een filmconcert in een bioscoop, een concert op een ponton in de Afgedamde Maas, en natuurlijk de concertreizen naar Roemenië en Vietnam.

En Oefening en Uitspanning is niet de enige wereldkampioen deze avond: twirlster Lieke Brok heeft met haar vereniging KNA Noordwijk goud en brons gewonnen op het WK. Zij zal haar dance twirl laten zien, nu op livemuziek!

Laat je op deze gevarieerde avond verrassen en kom zien wat de combinatie tussen muziek en sport voor mooie dingen brengt!

Alvast uw toegangsbewijs bestellen? Stuur een mail naar: kaartenoenu@gmail.com

In de voorverkoop is de prijs €10,-/persoon, aan de deur €12,50.

De voorverkoop loopt t/m woensdag 10 april.

  • Datum: 13 april 2019
  • Aanvang: 20:00 uur
  • Locatie: ’t Uivernest, Kerkstraat 9, Hank