ZVDO verlaat met gemengde gevoelens het Waalwijkse zwembad

18 maart 2019, 16:43

Sport Nieuws

ANDEL/WAALWIJK – Afgelopen zaterdag hebben de heren van ZVDO gespeeld tegen het eerste team van AquAmigos. Het team uit Waalwijk bezette de tweede plaats in de competitie en strijdt om de eerste plaats in het kampioenschap.

ZVDO begon de wedstrijd behoudend. Ze lieten AquAmigos het spel maken en af en toe deelde ZVDO een speldenprik uit. Deze tactiek werd beloond. De mannen uit Andel hielden het doel schoon en in de aanval wist Jeroen zijn eerste goal van het seizoen te maken. Het eerste kwart van de wedstrijd werd daarmee met een 1-0 voorsprong afgesloten.

In de vierde periode werd het spel wat fysieker. Een speler van ZVDO kreeg een UMV-4. Dat staat voor ‘uitsluiting met vervanging’, wat wil zeggen dat die speler niet meer mee mag doen en dat de ploeg 4 minuten met een man-minder moet spelen. Normaal gesproken speel je dan een verloren wedstrijd. Maar ZVDO verkocht hun huid duur. Zelfs met een man-meer had AquAmigos moeite om te scoren en lang bleef het 5-4. ZVDO kreeg zelfs nog een strafworp en had kans op de gelijkmaker, maar deze werd helaas gemist. De vier minuten bleken toch net iets te lang en de mannen uit Waalwijk wisten de wedstrijd met 7-4 over de streep te trekken.

ZVDO speelt zaterdag 23 maart tegen Nayade Classic uit Eindhoven. De wedstrijd zal om 19.15 uur beginnen. Toegang is gratis en er heerst altijd een fantastische sfeer.