Altenatuur met een ‘Deltaplan voor Biodiversiteit’

18 maart 2019, 06:27


Regio Info

GIESSEN – Op donderdagavond 28 maart organiseert Altenatuur een heel bijzondere bijeenkomst op Fort Giessen waar het ‘Deltaplan voor de Biodiversiteit’ centraal staat.

Tijdens deze avond blijft men niet hangen in klaagzangen maar laten optimistische ‘doeners’ van zich horen, mensen die met of zonder subsidies besloten hebben om te investeren in een rijkere natuur met minder gewasbestrijdingsmiddelen, antibiotica en kunstmest. In korte presentaties komen ervaringsdeskundigen aan het woord. Gebiedscoördinator Meeuwis neemt de toehoorders mee naar kruidenrijke grasmengsels, bloemrijke randen en bermen waar insecten en vogels van profiteren. Tuinontwerper Emiel Versluis zal uitleggen wat een plukbos is in een bloemrijke, biologische moestuin. Daarnaast vertellen de mensen van Werkgroep ‘Muggenweg uit Sleeuwijk’ over hun ervaringen met een zwaluwentil en vogel- en vleermuizennestkasten. Altenatuur-voorzitter Jaap van Diggelen zal spreken over het voorkomen van de vele soorten organismen die in onze polder voorkomen, zoals zoogdieren, planten, vogels, vissen, vlinders en insecten.

De initiatiefnemers van de Almkerkse Campus en het nieuwe Landgoed Kraaiveld nabij Oudendijk zijn van de partij en ook de medewerkers van het Brabants Landschap dragen hun steentje bij met informatie over de aanplant van hopveldjes bij de 21 dorpskernen van de gemeente Altena, waarvan bier van hoge kwaliteit geteeld kan worden.

Politici, boeren, burgers en buitenlui, iedereen is van harte welkom om deze boeiende en interessante avond bij te wonen om zich te laten inspireren voor een leven op een eiland met een rijk bodemleven zonder bestrijdingsmiddelen waar insecten, vogels, vissen en zoogdieren weer volop kansen krijgen.

De avond op Fort Giessen begint met een inloop vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur bijt Millenaar het spits af. Tussendoor is er een kleine pauze. Na afloop is er gelegenheid om met de opgedane kennis na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.