Elektrisch bierschip wordt gebouwd in Werkendam

16 maart 2019, 19:11


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – De ‘Alphenaar’ wordt afgebouwd in Werkendam door vele lokale bedrijven. Een bijzonder schip welke te bezoeken was tijdens de dag van de binnenvaart.

Het schip, dat zal gaan varen voor Heineken, wordt nu bij CCM 3 afgebouwd. De Alphenaar is 90 meter lang en 10,5 meter breed met maximaal 3,8 meter diepgang. Het heeft een draagvermogen van 1850 ton. Hiermee kan het schip 52 volle biercontainers vervoeren, oftewel 2.500.000 flesjes bier. De volle biercontainers zullen vervoerd worden tussen het Alpherium in Alphen aan den Rijn en de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam.

Het schip is speciaal ontwikkeld om binnen de beperkingen van de vaarweg Gouwe zoveel mogelijk containers mee te nemen. Door een innovatief ontwerp van het onderwaterschip en de voortstuwing kan het schip met een lager vermogen varen en wordt zo de uitstoot van CO2 en fijnstof sterk verminderd en op termijn zelfs tot nul gereduceerd.