Dunea vervangt dertig jaar oude doseerleiding bij Wijk en Aalburg

16 maart 2019, 19:33


Lokaal Nieuws

WIJK EN AALBURG – Drinkwaterbedrijf Dunea gaat de dertig jaar oude doseerleiding bij Wijk en Aalburg vervangen. Dunea is het drinkwaterbedrijf in het westelijk deel van Zuid-Holland en voorziet 1,3 miljoen mensen van drinkwater en neemt daarvoor water in uit de Afgedamde Maas.

Nabij Wijk en Aalburg wordt al dertig jaar ijzer-sulfaat en zuurstof in het water gebracht via een tweehonderd meter lange leiding die dwars over de bodem van de Afgedamde Maas ligt. Die leiding is achter de voetbalvelden van NOAD’32 zichtbaar door kleine zuurstofbelletjes op het wateroppervlak.

In de huidige leiding werkt het doseersysteem niet meer optimaal. De nieuwe leiding zal met behulp van een speciale sleepboot op dinsdag 26 maart vanaf het sluiseiland in Poederoijen naar Wijk en Aalburg worden gesleept. Inmiddels zijn de werkzaamheden om de oude leiding te verwijderen gestart.