Werkendam en Woudrichem behoren tot de best scorende gemeenten op sociaal beleid

13 maart 2019, 06:03


Lokaal Nieuws

WERKENDAM/WOUDRICHEM – Werkendam en Woudrichem behoren, samen met Pekela, Veendam en Alkmaar, tot de best scorende gemeenten op sociaal beleid bij de Lokale Monitor van de FNV over 2018.

Wethouder Paula Jorritsma, met in haar portefeuille het sociaal domein, was aanwezig bij de presentatie van de Landelijke Monitor. De FNV Monitor toetst elke twee jaar hoe gemeenten omgaan met mensen met een uitkering of beperking, wat ze doen aan armoedebeleid, hoe ze huishoudelijke zorg of jeugdhulp inkopen en of ze mensen de zekerheid van een vaste baan geven. Aan het onderzoek deden 135 gemeenten mee die ongeveer de helft van het aantal Nederlandse inwoners vertegenwoordigen. De complete monitor is na te lezen op https://lokalemonitorfnv.nl/resultaten/.

Sinds 1 januari 2019 zijn Werkendam en Woudrichem, naast Aalburg, onderdeel van de gemeente Altena. Het sociaal beleid van de voormalige gemeenten Werkendam en Woudrichem is vanaf 1 januari ook van toepassing voor de gemeente Altena.