Lezingen over twee familiebedrijven

11 maart 2019, 20:45


Regio Info

GIESSEN – Op dinsdag 19 maart heeft de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena twee lezingen op het programma staan over twee familiebedrijven uit de streek.

Het ene bedrijf, mengvoederbedrijf O. Bouman B.V. uit Andel bestaat niet meer. Het andere, E. van Wijk Logistics B.V. in Giessen, is nog volop actief. Mengvoederfabriek O. Bouman B.V. heeft meer dan tachtig jaar het beeld bepaald van Andel. Veel mensen uit Andel en omgeving hebben er gewerkt. De fabriek aan de Hoge Maasdijk is nog steeds beeldbepalend voor het dorp, maar de aloude en bekende naam O. Bouman is verdwenen en ingeruild voor De Heus Voeders B.V.

E. van Wijk Logistics B.V. is sinds 1998 gevestigd op De Rietdijk in Giessen. De wortels van het bedrijf liggen echter in Genderen. Daar was het dat boerenzoon Ewout van Wijk (1922-2012) de grondslag voor het bedrijf lag. Begonnen als boer, ging hij al snel over op een loonbedrijf en later via een foeragehandel op een transportbedrijf. Nu is het een internationaal transportbedrijf. De bijdragen worden verzorgd door Pieter van Dijk en Michiel van Diggelen. De bijeenkomst is in ’t Dijkhuis aan de Kerkstraat in Giessen en begint om 19.30 uur en sluit aan op de jaarlijkse ledenvergadering. Iedereen is welkom. De entree voor niet-leden is vier euro.