Zeer zware windstoten vanmiddag

10 maart 2019, 13:40


Lokaal Nieuws

REGIO – Het KNMI heeft zondag code oranje afgegeven voor het zuidwesten en zuiden van het land (provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg). De wind komt uit een westelijke tot noordwestelijke richting.

Er worden windstoten van 100-110 km/uur verwacht. Mensen moeten oppassen voor omvallende bomen en taken die loswaaien. Mensen die de weg op gaan moeten ook rekening houden met de zware windstoten. Het KNMI adviseert daarom ook maatregelen te nemen om schade of letsel te voorkomen. De waarschuwing geldt tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Na 17.00 uur neemt de wind af naar 80-100 km/uur, er geldt tot 19.00 uur code geel. Ook dan kan het verkeer of buitenactiviteiten nog hinder ondervinden, er wordt dan ook geadviseerd de weerberichten en waarschuwingen in de gaten te houden.