Schriftelijk vragen CDA naar aanleiding grote brand Woudrichem

6 maart 2019, 11:13


Lokaal Nieuws

ALTENA/WOUDRICHEM – Op maandag 25 februari jongstleden werden de inwoners van Woudrichem opgeschrikt door een brand bij voormalig bouwbedrijf Villaforte in Woudrichem. De loods aan de achterzijde van het kantoorgedeelte en het kantoor zijn compleet uitgebrand.

CDA: ‘Vier brandweerwagens en een hoogwerker rukten uit om de brand te blussen. De zwarte rookwolken trokken richting Gorinchem en later in westelijke richting. Er zijn meerdere NL-alerts uitgegaan in verband met de rookontwikkeling. De veiligheidsregio adviseerde: “Sluit ramen en deuren, ventilatie uit en blijf uit de rook”. Volgens getuigen en berichtgeving in de media liep het blussen ruime vertraging op, omdat er op de dijk geen wateraansluiting voor de brandweer was. Er moest zelfs een speciale tankwagen met water komen.’

De volgende vragen zijn gesteld aan het college; 

  • Kunt u aangeven hoe het mogelijk was dat het blussen een kwartier vertraging opliep door de afwezigheid van een wateraansluiting?
  • Zijn er meerdere locaties in Altena bekend waarbij ook vertraging kan ontstaan door de afwezigheid van een wateraansluiting?
  • Worden alle aansluitingen gecontroleerd?
  • In het verleden stonden overal markeringen op de plaats waar ‘brandweerputjes’ zich bevonden. Worden deze markeringen nog onderhouden?
  • Bent u op de hoogte van het feit dat NL-Alert niet gelijktijdig werkte? Zo ja, wat is de reden daarvan en hoe kan dit in de toekomst verbeterd worden?