Oplichters bestelen bejaarde vrouw

2 maart 2019, 06:46


Hulpdiensten

GORINCHEM – Een bejaarde vrouw is beroofd van haar sieraden, nadat verschillende mannen zich naar binnen kletsten met een brutale babbeltruc. De politie onderzoekt de zaak en waarschuwt voor dit soort oplichters, die met smoesjes mensen proberen te beroven.

Een 92-jarige vrouw uit Gorinchem opende woensdagmiddag rond twaalf uur deur voor een man in een groen hesje bij haar aanbelde. Hij kwam in verband met een stroomstoring, en verzocht het slachtoffer haar sieraden af te doen omdat dit invloed zou hebben op de storing. Toen zij naar de slaapkamer werd gestuurd om daar een stekker uit de wekker te halen ging de zogenaamde monteur er met de sieraden vandoor.

Babbeltrucs en overvallen vinden niet alleen ‘s avonds plaats. Blijf overdag ook alert op mensen met verkeerde bedoelingen. Met name senioren zijn vaak kwetsbaar, gastvrij, goed van vertrouwen en behulpzaam. Criminelen maken hier helaas misbruik van. Bent u slachtoffer geworden van een babbeltruc, bel dan zo snel mogelijk de politie via 112 als de daders nog in de buurt zijn of bel met het algemenen nummer 0900-8844.