Gevechtskop uit Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt

22 februari 2019, 06:42


Lokaal Nieuws

MEEUWEN/WERKENDAM – Een gevechtskop uit de Tweede Wereldoorlog die bij Meeuwen werd gevonden, is donderdagochtend onschadelijk gemaakt in de buurt van Werkendam.

Het gaat om een gevechtskop van een 3-inch-raket die behoorde bij een Engels gevechtsvliegtuig. De raket is in de oorlog vanaf een vliegtuig naar beneden gegooid en kwam niet tot ontploffing. Medewerkers van de Explosieven Opruimingingsdienst zijn met de dienstdoende wijkagent naar de vindplaats in Meeuwen gegaan. Van daaruit is de raket overgebracht naar een plek in de buurt van Werkendam waar het explosief veilig is ontmanteld.

De Explosieven Opruimingingsdienst krijgt nog zo’n tweeduizend meldingen per jaar van aangetroffen projectielen uit de Tweede Wereldoorlog.