Politie houdt mannen aan in gestolen auto

21 februari 2019, 05:49


Hulpdiensten

HANK – De politie hield dinsdagavond 19 februari twee mannen van 23 en 28 jaar uit Frankrijk langs de snelweg A27 aan. Zij worden verdacht van drugsbezit en voor het rijden in een gestolen auto.

Surveillerende agenten reden die avond rond 22.50 uur over de snelweg. Toen zij achter een auto reden voorzien van een Frans kenteken, roken zij een sterke henneplucht. Hierop besloten zij de bestuurder een volg-teken te geven tot zij bij het dichtstbijzijnde tankstation waren. Hier werden de bestuurder en bijrijder vervolgens gecontroleerd. Bij de verdachten werden een aantal gripzakjes met hennep aangetroffen. Deze drugs zijn in beslag genomen.

Toen de agenten het kenteken van de auto controleerden, werd duidelijk dat het voertuig als gestolen stond in het Europese kentekenregister. Hierop werd ook de auto in beslag genomen. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.