De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

12 februari 2019, 21:21


Regio Info

ALTENA – Kun je wel wat hulp gebruiken bij je belastingaangifte via de computer? Een expert die met je meekijkt? Of heb je een vraag?

Dan kun je vanaf 7 maart terecht op De Werf in Woudrichem bij de Bibliotheek CultuurPuntAltena. De Bibliotheek biedt een gratis belastingspreekuur aan om je te helpen bij de digitale aangifte voor 2019. Dit in samenwerking met vrijwilligers van de Formulieren Brigade Aalburg, gelieerd aan Stichting Pro Seniore. Het spreekuur is elke donderdag in maart en april van 10.00 tot 12.00 uur.

Afspraak maken

Het spreekuur is alleen op afspraak. Wil je een afspraak maken, bel dan naar 085- 040 11 63 of stuur een e-mail naar digitaalhuis@bibliotheekaltena.nl. Vergeet in de e-mail niet je naam en telefoonnummer te vermelden. Meer informatie vind je op bibliotheekaltena.nl.

Ook voor niet-leden

Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent. Wil je beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden, dankzij die samenwerking, gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze – in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties – hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.