Dronken bestuurder veroorzaakt ongeval in Veen

28 januari 2019, 23:27


Hulpdiensten

VEEN – Op zondagavond is een 47-jarige Poolse bestuurder met zijn auto van de weg geraakt en tegen een paal gebotst in Veen.

Het ongeval heeft plaats gevonden op de kruising van de Groeneweg met het Bagijnhof. De man miste de bocht, reed recht door over een varkensrug en raakte een verkeersbord waarna hij tot stilstand kwam. Het verkeersbord en de auto raakte flink beschadigd.

Omstanders gaven aan dat de bestuurder na het ongeval een fles bier dronk. De mannen die bij het voertuig stonden, waaronder de bestuurder, verklaarde inderdaad ‘vanwege de schrik’ een biertje gedronken te hebben na het ongeval. De bestuurder werd aangehouden en blies op het bureau 605 ugl wat gelijk staat aan 1,38 promille, hij moest zijn rijbewijs inleveren.