Fons Naterop geeft als ‘maestro’ een Aalburgs afscheid

13 januari 2019, 11:20


Lokaal Nieuws

WIJK EN AALBURG – Oud-burgemeester Fons Naterop heeft zaterdagavond op een muzikale wijze afscheid genomen van de gemeente Aalburg. Als ‘maestro’ was hij betrokken bij het jaarlijkse nieuwjaarsconcert van brassband Oefening en Uitspanning.

Omdat een nieuw jaar nu ook een nieuwe gemeente betekent, werd besloten om dit concert in een iets ander jasje te steken: de drie Aalburgse muziekverenigingen namen gezamenlijk afscheid van gemeente Aalburg. In een volle zaal van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg zorgden de fanfare en slagwerkgroep van Excelsior uit Genderen, brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen en het A- en B-orkest van Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg voor een bijzondere avond.

Als afsluiter van het concert speelden de bands gezamenlijk een nummer met gastdirigent Fons Naterop. Zo werd de gemeente Aalburg symbolisch uitgezwaaid.