College naar verwachting eind januari bekend

4 januari 2019, 21:21


Lokaal Nieuws

ALTENA – De coalitiebesprekingen onder leiding van het CDA in Altena zijn nog in volle gang, de verwachting is dat de vorming van het college voor het einde van de maand is afgerond.

Altena TV deed aan rondgang langs diverse partijen kort na afloop van de raadsvergadering om te peilen hoe de vorming er voor staat. Roland van Vugt (CDA) liet weten dat ‘de burgemeester er niet te lang alleen voor hoeft te staan’. ‘De coalitiebesprekingen voldoen volledig aan de verwachtingen’ liet Philip den Haan (Altena Lokaal) op zijn beurt weten.

Paula Jorritsma (Progressief Altena): ‘de sfeer is goed, er is vertrouwen, voor de lente moet het zeker lukken’. Ook de SGP mag een wethouder leveren, ‘u gaat er van uit dat iemand uit de fractie ook wethouderskandidaat is’ zo spreekt Theo Meijboom uit.

Hoe het college voor de gemeente Altena er uit gaat zien zal naar verwachting deze maand nog bekend worden.