Logo gemeente Altena onthuld op nieuwe gemeentehuis

20 december 2018, 19:18


Lokaal Nieuws

ALMKERK – Op de gevel van het nieuwe gemeentehuis in Almkerk is inmiddels het logo van de vorige eigenaar, de Rabobank, verwijderd. Daarvoor in de plaats werd vandaag het logo van de gemeente Altena onthuld, een logo dat de nieuwe gemeente uitbeeld.

Vanaf nu zal het logo dan ook overal te zien zijn, op de website, het briefpapier en op de gevel van het gemeentehuis in Almkerk. Ontwerpers Marianne Sijberden en Peter Korsman zijn trots dat het nu zo groot te zien is. Er is een drie-eenheid te zien door middel van vorm en kleurgebruik. Daarin komen aspecten als water en natuur terug. De ontwerpers gebruiken verder de termen eiland, eenheid, geometrisch, organisch, open, helder en vriendelijk. In het logo is ook de tekst ‘Gemeente Altena’ te lezen in een speciaal ontworpen lettertype.

Voor Yves de Boer, die tot 31 december nog burgemeester is van Werkendam, was dit een van de laatste handelingen als voorzitter van de werkgroep huisvesting.