Ondernemen voor een groter doel: Altena Bier

Eerlijke en smaakvolle bieren mede-geproduceerd en gedistribueerd door mensen met een beperking. Met het ‘Altena Bier’ willen zij nog meer dan op deze manier een steentje bijdragen aan een beter milieu en het inzetten van mensen met mogelijkheden die nu door een beperking kansloos langs de kant staan. Wat het ‘Altena Bier’ betreft wordt ook de hopteelt weer in onze streek geherintroduceerd en de daarbij behorende metershoge hopstaken die eeuwen en eeuwen lang op ons eiland gestaan hebben. Als het aan ‘Altena Bier’ ligt komt er in iedere kern van de nieuwe gemeente Altena een klein hophof.

Van den Ende en zijn bestuur zijn ‘alles op alles’ aan het zetten om die brouwerij in 2019 gerealiseerd te krijgen. Vooruitlopend op die 21 verschillende bieren heeft ‘Altena Bier’ een extra hoppig bier gebrouwen dat vanaf 10 december in de winkels ligt.