Vette, vuige blues in Xinix

De broers Gerrit en Bennie Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Begin maart 2017 heeft de band de Dutch Blues CD Award 2016 gewonnen voor het nieuwe album Refuel. Dat betekent dat Refuel is verkozen tot beste NL bluesalbum van 2016 en dat terwijl The Veldman Brothers al de nodige awards op hun naam hebben.

Het is vooral de teamgeest die The Veldman Brothers zo’n bijzondere band maakt. Geen ego’s, maar alles in dienst van de muziek en de song. Maar bovenal hebben The Veldman Brothers een heel eigen, herkenbare sound. Blues, rhythm en blues, westcoastblues en deltablues, afgewisseld met vleugjes rock’n roll, country en zelfs soul en funk. Xinix gaat vrijdag 21 december om 21.00 uur open en The Veldman Brothers spelen vanaf ongeveer 22.00 uur. Meer info en voorverkoop op www.xinix.nl.