Koop je Riveer ticket voortaan digitaal

De maatregel is het gevolg van het streven naar een volledig cashless betalingssysteem, wat goedkoper, veiliger en duurzamer is. Over het algemeen is de prijs van producten en diensten de afgelopen vijf jaar flink gestegen. Riveer heeft hier niet aan meegedaan en daardoor is het tarief van de tickets sinds 2014 gelijk gebleven. Op de veren rondom Gorinchem zijn de prijzen destijds geharmoniseerd, waardoor de kosten voor een overtocht op sommige trajecten zelfs lager werden dan voorheen. Echter wordt de druk om de prijzen te verhogen steeds groter, omdat ook de externe kosten hoger worden.

Riveer wil de prijsstijging graag beperken tot de betalingen aan boord, zowel cash als per pin. Vooral deze manier van betalen wordt steeds duurder, waardoor het streven naar een volledig cashless betalingssysteem steeds groter wordt.