Zelfdenkende vispassage herkent vissoorten

Deze zelfdenkende vispassage herkent vissen en zorgt voor ideale omstandigheden om te migreren. De lift voorziet daarnaast in eigen onderhoud en houdt de kwaliteit van het water in de gaten. Door een revolutionair nieuw ontwerp neemt de vislift minder ruimte in dan traditionele vispassages. Een vispassage maakt gebruik van een eenvoudig concept: laat water getrapt naar beneden lopen. Daardoor wordt de stroomsnelheid lager en kunnen vissen omhoog zwemmen. Deze traditionele passages zijn groot en houden geen rekening met het type vis dat door de passage zwemt.

De zelfdenkende vispassage daarentegen herkent elke vis die komt aanzwemmen en stelt hiervoor de ideale stroomsnelheid in. De ronde vorm zorgt voor een besparing in ruimte, en daardoor ook in kosten. De passage houdt ook de kwaliteit en de stand van het water in de gaten.