Almkerkse scholieren schenken megaopbrengst sponsorloop aan ‘opa’s en oma’s’

ALMKERK – De ouderen van zorglocatie Altenahove in Almkerk zijn maandag verrast met een enorme schenking van basisschool De Almgaard. De leerlingen van de plaatselijke school liepen samen ruim 1.900 euro bij elkaar tijdens een sponsorloop in september.

Het bedrag is bestemd voor ‘alle opa’s en oma’s om leuke dingen mee te doen’. “We zijn overrompeld door deze schenking. Wat een gigantisch bedrag. Heel bijzonder hoeveel de kinderen hebben opgehaald”, zei activiteitencoördinator Lisanne van der Westen van zorgorganisatie De Riethorst Stromenland na de overhandiging van de cheque van € 1918,80. “Dit bedrag is ongekend. We zijn verrast door de gulheid van alle sponsors.” De sponsorloop vond 12 september jongstleden plaats voorafgaand aan de eerste rollator streetrace.

De cheque van de sponsorloop werd overhandigd na een beweegactiviteit met kleuters en ouderen van zorglocatie Altenahove. Een klein uurtje dansten de kleuters samen met de opa’s en oma’s op muziek van K3 en Jan Smit. “De combinatie jong en oud is duidelijk een succes. Dat houden we graag in stand”, zei meester Carlo van de kleuterklas.