Onderzoek naar beroving door nepagenten

ALMKERK – De recherche doet onderzoek naar de beroving van twee Litouwse mannen. Ze zijn dinsdag 23 oktober aan Het Hoekje aan de kant gezet door nep-agenten. Deze ‘agenten’ maakten hen vervolgens duizenden euro’s afhandig.

De twee mannen waren in Nederland om een vrachtauto te kopen. Rond 11.20 uur worden ze op Het Hoekje ingehaald door een witte Seat Leon met daarin twee mannen. De bijrijder zwaait met een legitimatiebewijs met politielogo en de mannen worden aan de kant gezet. De bijrijder maakt ze vervolgens het geld dat ze bij zich hadden afhandig en ging er vervolgens met zijn kompaan vandoor, de slachtoffers achterlatend. Die waarschuwde de politie en deden aangifte.

Van de bijrijder is een goed signalement bekend. Het gaat om een man, circa 47 jaar oud, 1.80 meter lang, normaal postuur, getinte huid. Hij had een beginnend stoppelbaardje, droeg een grijze klepmuts, grijze trui met V-hals en een lichte grijze, nette pantalon met daaronder zwarte schoenen. De man sprak gebrekkig Engels. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of www.politie.nl.