XGP presenteert My Brainbox

NIEUWENDIJK – Vrijdag 26 oktober komt het legendarische My Brainbox ft. Jan Akkerman en Bert Heerink naar Xinix. Jan Akkerman is zonder twijfel Nederlands meest virtuoze en bekende gitarist. Zelfs internationaal staat hij bekend als één van de beste gitaristen ter wereld.

Met My Brainbox doet Jan oude tijden herleven! Het repertoire bestaat grotendeels uit songs van de 1ste LP van Brainbox uit 1969 met o.a. Down Man, Dark Rose, Summertime, Sea Of Delight, Woman’s Gone en Scarborough Fair. Het album is een mijlpaal in de Nederpop. Jan Akkerman heeft het podium mogen delen met legendes als BB King, Ice-T en Charlie Byrd en stond op festivals over de hele wereld. Met de bands Focus en Brainbox wist hij in de rol van gitarist wereldfaam te vergaren. In de meer dan vijftig jaar die hij actief is heeft Akkerman ook nog eens meerdere soloplaten gemaakt.

Op het podium weten de mannen zich gesteund door Jan’s voortreffelijke band en wordt de ‘Progressive Rock‘ van eind jaren ‘60 met veel overtuiging en dynamiek gespeeld. Entree: Jeugdleden Xinix € 12,00, leden Xinix € 13,00 en niet-leden € 15,00. Meer info en voorverkoop: www.xinix.nl