Wijzigingen in de dienstregeling in een aantal buslijnen

ALTENA – Vanaf 9 december verandert de dienstregeling van een aantal buslijnen in Altena.

Lijn 221 stopt vanaf dan bij het nieuwe gemeentehuis van Altena in Almkerk. Doordat de lijn aansluit op andere streek- en buslijnen is volgens vervoerder Arriva het gemeentehuis daarmee vanuit heel Altena bereikbaar. Verder wisselen de buurtbuslijnen 223 en 228 tussen Almkerk en Eethen van route. Lijn 223 rijdt voortaan via Dussen en lijn 228 via Babyloniënbroek.

Van de Brabantliners richting Utrecht en Breda veranderen de opstaptijden. Deze lijnen ondervinden veel hinder van de toenemende drukte op de A27. Arriva verwerkt die langere reistijd in de nieuwe dienstregeling waardoor bij De Tol in Sleeuwijk aansluitingen met andere buslijnen komen te vervallen.