Gesprek over duurzaamheid begint op gang te komen

ALTENA – Koplopers, politici en andere betrokken inwoners als ZLTO-A, Altena Nieuwe Energie en de Agrarische Natuurvereniging kwamen bij elkaar in het Altena College. Het belangrijkste onderwerp: hoe maken wij Altena toekomstbestendig voor de kinderen van onze kinderen?

De opwarmer van de avond was een steengoed optreden van de debatkampioenen van het Altena College. Aan de hand van de vraag: ‘Zijn we voor of tegen windmolens?’ lieten de leerlingen zien hoe je pittig, inhoudelijk en met humor van mening kunt verschillen. Goof van Vliet van Altenatuur liet zien dat er een grote klus voor ons ligt. Henk Schouten van Schouten Europe is voor meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten op ons bord. Dat kost wereldwijd veel minder grond en grondstoffen. Frank Manders, de tweede spreker, organiseert een race om de wereld met voertuigen op alternatieve energie in 80 dagen.

De opwekking van duurzame energie werd uitgebreid besproken. Altenatuur heeft uitgerekend dat er op ons eiland 21 windmolens, 300 hectare zonnepanelen en 20.000 elektrische auto’s aanwezig moeten zijn om in 2030 (of 2046) in onze eigen energiebehoefte te voorzien.