Verontwaardiging in Hank over verhuizen consultatiebureau

HANK – In Hank wordt er verontwaardigd gereageerd op een brief van de GGD dat het consultatiebureau in Hank vanaf 1 november gesloten wordt. De GGD heeft dit in een brief aan de ouders laten weten.

Op social media, in de Facebook-groep ‘Je komt uit Hank als’, komen veel reacties op het nieuwsbericht wat eerder deze week daar gedeeld is. Susan Busser uit Hank heeft het initiatief genomen om een brief te schrijven aan het college van B en W. Ze schrijft: “Door dit besluit verhogen jullie actief de drempel voor jonge ouders om hun opvoedkundige vragen te gaan stellen”. Volgens de brief van de GGD verhuist het consultatiebureau naar Almkerk om ouders meer mogelijkheden te bieden een afspraak te maken. Busser hoopt dat het college van B en W het besluit willen heroverwegen.

Wethouder John Bakker laat in een reactie weten ‘kwaliteit te kiezen boven gemak’. Wanneer het besluit vervoersproblemen oplevert, dan kan mogelijk de taxirit vergoed worden door de GGD. Daarnaast laat Bakker weten dat door de verhuizing er een betere bezetting zal zijn in Almkerk.