Informatieavond Hop van Altena op Hoeve Kraaiveld

OUDENDIJK – Onder de noemer ‘Hop van Altena’ is een info-avond belegd om de plannen voor het aanleggen en onderhouden van een hopveld op Hoeve Kraaiveld te bespreken.

Het initiatief is door het Woerkumer Bier genomen en het is de bedoeling om tijdens de avond een werkgroep op te richten die de plannen verder gaat uitwerken. Bedoeling is om in april 2019 van start te gaan met de aanplant van diverse soorten aromatische- en bitterhopplanten. Speciaal voor deze avond is Henk Wesselink uitgenodigd. Wesselink is al jaren de man achter de herintroductie van hop in Nederland. Als adviseur was hij betrokken bij bijna alle hopvelden die de laatste jaren zijn aangelegd.

‘Hop van Altena’ wil graag de eeuwenoude traditie van hopteelt herstellen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op 16 oktober om 19.30 uur op Woon-Werk boerderij Hoeve Kraaiveld aan De Roef 4 in Woudrichem.